0
Шампуні на натуральній основі: особливості їх використання
31.01.2023

Шампуні на натуральній основі: особливості їх використання

Шампуні на натуральній основі вже давно стали популярними серед представниць прекрасної статі. Це не дивно. Такі доглядові засоби не мають агресивного хімічного складу, значить, ваше волосся буде здоровим і доглянутим. Продукція від Марі Фреш містить у собі виключно натуральні компоненти, що надають зволожуючий ефект. Завдяки цьому відбувається м'яке очищення шкіри голови. Пам'ятайте, його дія – накопичувальна, помітні зміни можна чекати через 2-5 тижнів застосування.

Як перейти на натуральний шампунь без наслідків

Бажання мати здорове, доглянуте волосся часто приходить у замкнуте коло, що все одно рано чи пізно змушує дівчину перейти на використання органічного шампуню. Для того, щоб процес переходу був плавним і максимально легким, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій:

  • піна – не головне: шампунь з натуральних компонентів не піниться, як синтетичний засіб, але це ніяк не позначається на якості очищення;
  • дотримання дозування – для середньої довжини достатньо нанести доглядову косметику розміром не більше ніж стандартний волоський горіх;
  • миття - цей процес потрібно повторювати не менше двох разів, при цьому ретельно змиваючи шампунь;
  • використання спеціальних щіток, які допоможуть позбутися залишків шкідливих компонентів, а також покращити кровообіг.

Потрібно відмовитися від засобів укладання та інших варіантів косметики, що містять синтетичні компоненти. В іншому випадку весь перехід може зійти нанівець. Якщо у вас сухий тип волосся або воно занадто пошкоджене, не варто забувати про використання спеціальних кондиціонерів.

Як правильно користуватися шампунем із натуральних компонентів

Догляд за волоссям натуральним засобом має свої особливості. Для того, щоб не нашкодити своїм локонам, дотримуйтесь інструкцій:

  • ретельно розчешіть, перш ніж приступити до процедури очищення;
  • зволожте волосся так, щоб вода стікала з чола до самих кінчиків (фахівці рекомендують не мити їх у положенні вниз головою);
  • нанесіть невелику кількість засобу на долоні, розітріть до утворення піни і розподіліть масажними рухами по всій шкірі голови і довжині волосся, змийте (процедуру можна повторювати два або три рази);
  • відіжміть зайву вологу.

Після очищення важливо подбати про відновлення pH-балансу та нейтралізації дії гарячої води – нанести кондиціонер. Ці два засоби посилюють ефект один одного.  

Запам'ятайте, не можна терти волосся, щільно замотувати в рушник, сушити головою вниз і розчісувати його в мокрому стані.

Для чого призначений шампунь з органічним складом та його переваги

Дівчата мріють про те, щоб їхнє волосся було шовковисте, здорове і наповнене життєвою силою. Для цього і були розроблені шампуні для волосся натуральні, завдяки яким можна досягти бажаного результату. Вони розраховані на те, щоб забезпечити м'яке очищення, відновити локони після впливу на них агресивних речовин.

Крім того, безсульфатні органічні засоби мають велику кількість переваг. Варто відзначити усунення випадання, сверблячки, жирної та сухої себореї, лупи, а також розкриття природного потенціалу кожного волосся. Використовуючи такий догляд, можна досягти нормалізації pH-балансу шкірних покровів голови, наситити їх корисними   вітамінами та мінералами.

Для любительок змінювати колір, існують натуральні шампуні для фарбованого волосся, що зберігають яскравість пігменту. І пам'ятайте, що за допомогою такої косметики від виробника Marie Fresh Cosmetics, що володіє лікувальними властивостями, ви зможете відновити красу своїх локонів до природного стану.

Поширені запитання

Чому природні шампуні погано піняться?
Як правильно перейти на їхнє використання?
Яка головна відмінність натурального засобу від синтетичного?
Що врахувати під час вибору шампуню?