0
Як позбутися від зморшок навколо очей?
02.09.2019

Як позбутися від зморшок навколо очей?

Як позбутися від зморшок навколо очей?

У кожної жінки чи дівчини настає період в житті, коли вона підходить до дзеркала і бачить ті самі "гусячі лапки" - мімічні зморшки біля зовнішнього куточка ока. Цей етап може наступити і в 20, і після 30 років, але є щасливці, які зовсім не знають про таку проблему. Справа не у віці, а в сумі факторів, які впливають на появу зморшок і стан шкіри в цілому: це і генетика, і спосіб життя, і гормональний фон, і регіон проживання, і якість харчування ...

Але давайте все-таки розберемося, як і за яких умов з'являються зморшки навколо очей.

Чому з'являються зморшки навколо очей?

1. Активна міміка

Очні орбіти оточені круговим м'язом ока, який бере активну участь в міміці обличчя: коли ми сміємося, плачемо, посміхаємося і при звичайній розмові. В силу того, що шкіра навколо очей тонка, позбавлена ​​підшкірно-жирової клітковини, сальних і потових залоз, погано розвинена кровоносна і лімфатична система, ця ділянка шкіри втрачає еластичність і здатність до відновлення раніше, ніж інші. Тому, навіть молоді дівчата вже можуть спостерігати у себе дрібну сіточку навколо очей

2. Суха і зневоднена шкіра

Дуже часто ми не приділяємо належної уваги зоні навколо очей. Але саме вона, як ніхто інший, потребує особливого догляду. Особливо хочу звернути увагу дівчат, у яких суха шкіра. Використовуйте зволожуючі гелі для зони навколо очей влітку і більш поживні креми взимку. Це відстрочить появу зморшок навколо очей.

3. Неправильний або агресивний догляд за шкірою

Ваш щоденний ритуал за шкірою не повинен включати умивання милом, жорсткі скраби, тертя обличчя рушником. Все це витончіть і розтягне делікатну шкіру навколо очей. Віддайте перевагу м'якій пінці для обличчя, ензимному пілінгу і м'яко промокуйте вашу шкіру від вологи рушником, краще, якщо рушник паперовий одноразовий.

4. Інсоляція

Активна інсоляція (засмага) згубно впливає на нашу шкіру в цілому. Вона стоншується, зневоднюється і втрачає клітинний потенціал. Іншими словами, вона старіє. Тому, крем для обличчя з високим рівнем сонячної захисту - Ваш мастхев, не тільки влітку, а й взимку!

5. Спосіб життя

Неправильне харчування, недостатнє споживання чистої води, недосипання, алкоголь, куріння .... В умовах сучасного життя, неможливо вести ідеальний здоровий спосіб життя, щодня харчуватися тільки зеленими овочами і дихати гірським повітрям. АЛЕ! Приділяти більше часу сну, а не соціальним мережам, відмовитися від фастфуду, носити з собою пляшку чистої води, кинути шкідливі звички - це реально. Повірте, спосіб життя грає одну з найважливіших ролей в тому, як виглядає ваша шкіра.

6. Генетика

Остання в списку, але не остання за значенням - генетика! Подивіться на вашу маму і батька: чи є у них мімічні зморшки? Якщо так, то саме час зайнятися профілактикою, адже час минає. У Вас ще є шанс зберегти вашу молодість!

 

Профілактика, або як доглядати за шкірою навколо очей?

Всі ми знаємо, що найкраще лікування - це своєчасна профілактика. На жаль, ми не завжди знаходимо на це час.

У мене в арсеналі є кілька порад, які не займуть багато часу. Дотримуйтеся їх у вашому повсякденному житті і Ви, як мінімум, відстрочите момент появи перших зморшок.

Тож почнемо:

1. Перегляньте своє харчування. Включіть у свій раціон їжу, багату колагеном і еластином (морська капуста, м'ясо індички, м'ясо кролика, листові салати), вітамін С (цитрусові, шипшина, чорниця, болгарський перець), корисними жирами (авокадо, рослинні нерафіновані олії).

2. Спіть не менш ніж 8-9 годин на добу. Організму потрібні ресурси для повноцінного відновлення. Повноцінний сон - найкращий відпочинок для організму.

3. Пийте чисту воду без газу - не менше 30 мл на 1 кг вашої ваги. Наприклад, дівчина вагою 60 кг в день повинна випивати 1,8 л. Чай, кава, компоти та інші напої не враховуються. Вода - наповнювач всіх наших клітин. Нестача води завжди призводить до зневоднення, а суха шкіра - це перший крок на шляху до зморшок.

4. Не щурьтесь! У сонячну погоду надягайте сонцезахисні окуляри. Якщо маєте проблеми із зором - обов'язково використовуйте окуляри для корекції зору: ви збережете не тільки ваше здоров'я, але і молодість шкіри навколо очей.

5. Користуйтеся якісною доглядовою косметикою. Не економте на свою красу і здоров'я. Вивчайте склад і наявність активних компонентів в косметиці. Найкраще проконсультуватися з косметологом або досвідченим продавцем, які підкажуть, як правильно наносити крем навколо очей.

6. Відвідуйте косметолога або робіть самостійно ритуали краси 1 раз в тиждень. Маски, патчі, сироватки, масла - це все допомагає нам зберегти шкіру в тонусі.

Ці прості поради збережуть молодість не тільки шкіри навколо очей, але і обличчя в цілому. Багато хто задає питання - як позбутися від зморшок навколо очей в домашніх умовах? Правду кажучи, я не великий фанат огірків і масок зі сметани, тому рекомендую тільки перевірені часом і наукою методи.

 

В силу того, що косметологія не стоїть на місці, і кожен день у світі з'являються нові послуги і методи по корекції вікових змін, цей розділ міг би бути в розмірі з невелику книгу. Але я познайомлю Вас з найбільш відомими і вивченими методами.

1. Крем або сироватка навколо очей. Так, я дійсно вважаю, що на даний момент розробка косметичних продуктів - це сучасний метод по корекції зморшок, так як лабораторії світових концернів використовують новітні технології та відкриття. Ми теж йдемо в ногу з часом. Наші крему цьому підтвердження. Поєднання пептидів Argireline і Leuphasyl скорочує зморшки на 17% після 15 днів і на 27% після 30 днів 2-кратного використання - це науковий факт, який ми використовуємо при виробництві крем для очей проти зморшок 30-40 +. Дуже важливо знати, як правильно наносити крем під очі: розподіліть невелику порцію крему між безіменними пальцями, м'якими рухами нанесіть крем навколо очей у напрямку від зовнішнього куточка ока до внутрішнього.

2. Контроль міміки. Важливо контролювати свою міміку кожен день, адже можна посміхатися так, що шкіра навколо очей залишиться гладкою і нерухомою, а можна несвідомо зморщувати її, так чином збільшуючи заломи. Я не закликаю вас відмовитися від емоцій, навпаки, сміх - найкращий еліксир молодості. Перший час вам буде незвично себе контролювати, але з часом увійде в звичку.

3. Фейсбілдінг - фізкультура для м'язів обличчя. Відсутність зморшок і здоровий рум'янець гарантовані, але звертайтеся до фахівців. Самостійно не рекомендую приступати до таких вправ.

4. Самомасаж або масаж у косметолога. При щоденному нанесенні крему ви можете використовувати техніки самомасажу. Як варіант, відвідуйте спреціаліста 1 раз в тиждень для більш глибокого опрацювання.

 

Сподіваюся, інформація для вас виявилося корисною. Я виклала моє бачення корекції зморшок навколо очей в домашніх умовах або в косметологічному кабінеті. Молодість та вигляд шкіри, її пружність і тонус у наших з Вами руках. Наша Компанія була створена з цією метою - допомогти кожній жінці знайти свій підхід до правильного догляду. Якщо у Вас виникли питання або ви хотіли б отримати індивідуальну консультацію, перейдіть в розділ Індивідуальний підбір і напишіть нам. Я, як косметолог, допоможу Вам і відповім на ваші запитання.

Ваш лікар-косметолог, Марина.