0
Ламке волосся: причини та правила догляду за ним
28.04.2023

Ламке волосся: причини та правила догляду за ним

Ламке волосся – поширена проблема, з якою стикається багато жінок. Ламкість виникає через негативні фактори, що погіршують зовнішній вигляд і загальний стан. Зачіска стає тьмяною і слабкою, з’являється посіченість. На це впливають і зовнішні фактори (хімічне, термічне, механічне пошкодження), і неправильний догляд. У цій статті ми розглянемо причини ламкості та розкажемо, як з ними боротись.

Чому волосся ламається по довжині

Зазвичай воно обламується по довжині або біля коріння залежно від факторів, що провокують цю проблему. Розглянемо причини ламкості у жінок.

Ламке волосся: причини

  1. Погана мікроциркуляція крові.

Погіршення кровообігу в області шкіри голови впливає на стан зачіски. Наприклад, збирання у пучок ускладнює рух крові в дрібних судинах і негативно впливає на зовнішній вигляд.

  1. Нестача вітамінів.

Ламається волосся і тому, що поживні речовини не отримуються організмом у достатній кількості. Для здоров'я волосся необхідні вітаміни групи B. При сильному авітамінозі ламкість проявляється максимально. Волосся обламується навіть при розчісуванні та укладанні.

  1. Порушення питного режиму.

Порушений водний баланс впливає на загальний стан зачіски. В результаті з’являються ознаки сухості та ламкості.

  1. Неправильний догляд.

Волоссю необхідне регулярне очищення, щоб видалити зайвий жир, пил та інші забруднення. Бажано використовувати очищувальні засоби без силіконів, шкідливих консервантів та барвників. При правильному і натуральному догляді буде забезпечена свіжість і чистота, блиск та природна сила локонів.

  1. Часте укладання.

Використання високих температур при укладці, надлишок укладальних засобів, тугі плетіння – перелічені фактори впливають на стан зачіски.

  1. Несприятливі умови.

Зовнішні фактори також впливають. Сонячні промені, сильний вітер, морська та хлорована вода можуть погіршувати стан волосся. Поступово воно втрачає поживні речовини, знебарвлюється, виглядає сплутаним і ламким.

Як зупинити ламкість волосся

Часто жінки звертаються до спеціалістів з проблемою: що робити, якщо у мене «ламке волосся і випадає». Як запобігти цьому і покращити його стан?

  1. Правильне харчування.

Раціон слід зробити різноманітним та збалансованим, додати більше фруктів та овочів, молочних продуктів, жирну рибу та горіхи.

  1. Водний баланс.

Не слід забувати про водний режим. Достатня кількість чистої води щодня усуває ознаки сухості, поступово зменшує ламкість.

  1. Регулярний масаж голови.

Масаж допоможе покращити мікроциркуляцію крові та вплинути на стан волосяних цибулин. Використовується для поступового зміцнення та швидкого росту.

  1. Пілінг шкіри голови.

Рекомендуємо робити пілінг 1-2 рази на тиждень. Процедура спрямована на видалення ороговілого шару епідермісу. Завдяки їй покращується циркуляція крові, клітини шкіри одержують необхідні корисні речовини.

Правильно підібраний догляд також є шляхом до гарних локонів. Радимо спробувати набір Balancing Hair Set від Marie Fresh Cosmetics. До нього входить шампунь і кондиціонер. Набір робить зачіску доглянутою, еластичною та блискучою, створює помітний об’єм. 

Що робити, коли волосся сухе і ламке

Ламкість і сухість – не вирок. При грамотному підході та підборі правильних доглядових засобів, ефект буде помітним швидко. Обираючи продукцію, варто звертати увагу на склад. В усуненні сухості допомагають природні амінокислоти, олії, протеїни, колаген. Волосся і шкіра голови потребують захисту та догляду щодня. Комплексний підхід дозволить досягти швидкого та тривалого результату. Важливо дотримуватись всіх етапів догляду: очищення, пом'якшення, відновлення, захист, живлення.

Сухе волосся: причини

До причин сухості відносять хронічну стресову ситуацію, дефіцит вітамінів та неправильно підібрані косметичні засоби. Догляд є важливою складовою, яка впливає на стан зачіски.

Від чого січеться волосся

Для того, щоб підібрати правильний догляд, слід виявити причини посіченого волосся. Проблема може бути зовнішньою (використання доглядових або стайлінгових засобів), і внутрішньою (незбалансоване харчування).

Січеться волосся: причини

Посічені кінці можуть з'являтися з різних причин: використання неякісних засобів, механічні впливи, результат грубого розчісування. Вплив високих температур також впливає на зовнішній вигляд локонів.

Відсутність спеціального догляду за кінчиками відображається на їх стані. Особливо це стосується власниць довгих пасм. Звичайний кондиціонер може не впоратися із завданням зволоження та відновлення сухих кінців.

Уважно слідкуйте за тим, щоб шампунь та кондиціонер підходили для вашого типу волосся. Іноді з’являється ламкість і посіченість через те, що у жінок є проблеми зі здоров'ям. Це можуть бути хронічні захворювання та запальні процеси. Часто проблема виникає через внутрішні порушення. Посіченість може бути викликана гормональним збоєм на фоні патологій, вагітності та пологів, ослабленого імунітету.

Зловживання алкогольними напоями та інші шкідливі звички призводять до руйнування вітамінів групи B, які необхідні для волосся. Надмірне вживання цукру сприяє вимиванню кальцію з організму. Кофеїн нерідко призводить до ламкості. Нікотин є ворогом вітамінів A, C та E. Слід пам’ятати, що внутрішній стан організму завжди відображається на стані нігтів, шкіри та волосся.

Поширені запитання

Які засоби від ламкості волосся будуть ефективними?
Чи будуть маски для ламкого волосся в домашніх умовах приносити результат?
Що робити, якщо у мене посічені кінчики?
Для чого потрібен кондиціонер?