Як боротися з акне? Косметика Anti-Acne та догляд за проблемною шкірою

Як боротися з акне? Косметика Anti-Acne та догляд за проблемною шкірою

 

Акне — одна з найпопулярніших проблем шкіри. Щоб усунути її, потрібно розуміти суть та причини появи акне. Це допоможе вибрати правильний догляд та вилікувати шкіру у найкоротші терміни.

Що таке акне?

Терміном акне називаються різні запалення шкіри. Вони можуть мати різну форму: чорних крапок, прищів, гнійників і навіть кіст. Залежно від виду та тяжкості проблеми, шкірі потрібні різні заходи та догляд:

  • На легкій стадії на шкірі спостерігаються чорні крапки та прищі. Також може бути кілька невеликих гнійників.

  • На середній стадії на обличчі є багато прищів, гнійників, а також можуть з'являтися кісти.

  • Важкий ступінь означає велику кількість гнійників і кіст, які також можуть поширюватися на спину та груди.

Косметика буде ефективна при першому та другому ступеню тяжкості, а ось при важкому протіканні акне необхідно звернутися до дерматолога, а не намагатися впоратися самотужки.

Від чого з'являється акне?

Існує кілька причин розвитку акне. Найбільш популярні з них це збій роботи гормональної системи або підвищена чутливість сальних залоз. Однак спровокувати появу акне може також неправильний догляд за шкірою, неправильний спосіб життя та часті стреси.

Саме захворювання починає розвиватися, коли накладається дія кількох факторів:

  1. Наявність бактерій propionibacterium acnes. Насправді ці мікроорганізми завжди присутні в шкірі і в повітрі, але при нормальному стані шкіри не шкодять їй, тому що не можуть розмножуватися на повітрі.

  2. Велика кількість шкірного жиру, який закупорює пори і не дає їм дихати. Коли доступу до кисню обмежений, бактерії починають активно розвиватися.

  3. По мірі збільшення кількості бактерій організм викликає реакцію — запалення.

Яка косметика потрібна для боротьби з акне?

Насамперед, потрібно забезпечити шкірі правильне очищення та боротьбу з надлишком шкірного себуму. Найкращий вибір для цього — спеціальні серії косметики для проблемної шкіри або засоби з позначкою Anti Acne.

Ороговілу шкіру, яка заважає себуму виходити назовні, усувають скрабують засоби та пілінги. Кислоти, що входять до їх складу, можуть не тільки прискорювати відлущування, а й частково розчиняти жир у порах. Однією з найефективніших кислот для проблемної шкіри вважається саліцилова. Також добре, якщо у складі косметики є фруктові кислоти, які активно регенерують епідерміс.

Обов'язково необхідно використовувати протизапальні та заспокійливі засоби. Вони допоможуть шкірі відновитися та впоратися з акне.

В асортименті нашого бренду є косметика проти акне, використання якої дозволить швидко позбавитися від проблеми:

  • Базові засоби для догляду проблемної шкіри. Сюди входять пінка для вмивання, очищувальний гель, тонік і крем-флюїд. Їхній склад підібраний так, щоб найбільш ефективно боротися із запаленнями. За їх регулярного використання значно знижується ризик виникнення акне на проблемній шкірі. Якщо запалення вже з'явилися, застосування цієї косметики допоможе усунути їх.

  • Маска для обличчя із зеленою глиною, яка активно бореться з підшкірними комедонами, заспокоює шкіру та має матуючий ефект.

  • Сироватка для обличчя Anti-Acne, яка регулює виділення себуму та усуває запалення.

  • Точковий засіб проти висипань, який миттєво усуває почервоніння та підсушує шкіру. Саліцилова кислота, глюконолактон та ніацинамід очищають пори, а каламін знезаражує запалення та забезпечує підсушуючий ефект.

Поради щодо догляду за шкірою з акне

У спробах позбутися запалень шкіри дівчата часто використовують абсолютно непотрібні заходи, які лише посилюють ситуацію. Ми розповімо про них, щоб ви змогли уникнути шкоди для шкіри свого обличчя:

  • Є міф про те, що акне з'являється на брудній шкірі, тому її потрібно ретельно очищати. Через це багато хто використовує агресивні засоби для чищення, що призводять до пересушування шкіри. Проте лікування акне має бути м'яким і не шкодити захисним бар'єрам шкіри. Саме ці бар'єри відіграють велику роль у здатності епідермісу чинити опір захворюванням.

  • Механічні способи відлущування теж бажано залишити осторонь. У жодному разі не потрібно пошкоджувати шкіру, їй і так погано. Провокуючи зайві роздратування, ви тільки зробите гірше.

  • Забувати про захист від УФ-променів ніколи не варто. Акне сонцем не лікується, тому ігнорувати SPF-фільтри не можна. Інтенсивна дія ультрафіолету може лише посилити запалення. До того ж, пілінгуючі антиакне засоби роблять шкіру більш вразливою до сонячних променів.

Акне частіше з'являється на шкірі жирного типу. Незважаючи на поширену думку, вона потребує активного зволоження. Зволоження дозволить відновитись природним захисним механізмам, а це головне, що потрібно шкірі для боротьби із запаленням.