0
Догляд за шкірою обличчя взимку
18.11.2021

Догляд за шкірою обличчя взимку

Незабаром настануть зимові холоди, і нашій шкірі доведеться до них адаптуватися. Щоб допомогти їй у цьому, потрібно скоригувати догляд. На холоді клітини шкіри відлущуються повільніше, а це призводить до її неоднорідності, підвищення кількості бактерій та появи запальних процесів. Через порушення водного балансу та перепаду температур (мороз на вулиці, опалення в приміщеннях) шкіра стає сухою та шорсткою.

У цій статті ми докладно розповімо про те, як уникнути найпоширеніших проблем у холодний час та зберегти свою шкіру здоровою та красивою. Ми виділили 7 правил, які допоможуть досягти цього:

Користуйтеся м'якими ексфоліантами

Може виникнути питання: хіба відлущування шкіри взимку не зробить її ще сухішою? Справді, якщо використовувати агресивні засоби, такий ризик є. Однак відлущування необхідне шкірі протягом всього року — воно допомагає їй регенеруватися і підвищує здатність до поглинання корисних мікроелементів. Просто взимку потрібно перейти на м'які засоби, які не викликають подразнення.

Наприклад, замість скрабів з високим вмістом абразивних частинок використовуйте маски-ексфоліанти або інші засоби з кислотами та ензимами. Низький вміст АНА- та ВНА-кислот дозволить досягти ефекту, не травмуючи шкіру.

Як часто слід користуватись ексфоліантами?

  • Якщо ви маєте сухий тип шкіри, вистачить 1 разу на тиждень.

  • Жирній та комбінованій шкірі потрібно 2 процедури на тиждень.

Не забувайте використовувати косметику з вітаміном С

Вітамін С у косметиці для обличчя дозволить зберегти шкіру сяючою навіть у найхолодніші місяці. Він не тільки зробить шкіру стійкішою до зовнішніх впливів, але також прискорить вироблення колагену. Цей вітамін дуже корисний для відновлення шкіри. Протягом усього літа вона піддається дії ультрафіолету — регулярне застосування засобів із вмістом вітаміну С дозволить усунути наслідки цього та уповільнити її старіння.

Вибираючи косметику, зверніть увагу на наявність компонента Ascorbic Acid. Він гарантує оптимальний вміст вітаміну С, що не перевищує 10% — засіб не дратуватиме шкіру.

Регулярно зволожуйте шкіру

Протягом усього року варто користуватися зволожуючим кремом, проте взимку потрібно додати до списку доглядових засобів сироватку із вмістом гіалурону. Цей компонент дозволить волозі проникнути у глибинні шари шкіри.

Крем для зволоження повинен мати досить щільну текстуру — легкі емульсії погано підходять для використання взимку, краще залишити їх на літо. Щільний засіб зможе втримати вологу всередині шкіри і додатково захистить її від перепадів температури.

Поміняйте засіб для очищення

Влітку рекомендується користуватися гелями для вмивання. Можна залишити їх і на зиму, проте найкраще рішення — перейти на пінки для вмивання та гідрофільні олії-гелі. При холодній температурі епідерміс знижує вироблення шкірного сала, тому слід віддати перевагу косметиці з м'яким ефектом очищення, яка не зашкодить гідроліпідній мантії.

Приділіть особливу увагу проблемній шкірі

При догляді за шкірою, схильною до акне та висипанням, потрібно знизити кількість масок із вмістом глини, оскільки глина має підсушуючу дію. Досить використовувати їх 1-2 рази на тиждень. Щоб забезпечити шкірі обличчя додаткове зволоження, можна застосовувати зволожуючі та поживні маски. Уважно читайте склад — проблемна шкіра може негативно відреагувати на мінеральні олії та олію ши. Взагалі, найкращий вибір для догляду за будь-яким типом шкіри — натуральна косметика на основі природних екстрактів та без синтетичних консервантів.

Не відмовляйтеся від SPF-фільтрів

Ультрафіолет потрапляє на шкіру навіть у зимовий період. Тому слід зберігати хоча б мінімальний захист від світла, користуючись кремами із SPF. Наносите їх на ділянки, які постійно залишаються відкритими — обличчя, шию та руки.

Скоригуйте догляд за губами, шкірою рук та тіла

Після прогулянки на холодному повітрі дуже хочеться прийняти гарячий душ. Однак висока температура води сприяє швидкому висиханню шкіри. Це означає, що відразу після душу її необхідно зволожити. Особливу увагу цьому моменту слід приділити людям із хронічними захворюваннями шкіри та атопічним дерматитом.

Найкраще використовувати в душі засоби, що мають масляну або кремову текстуру. Вони не будуть давати багато піни і збережуть у шкірі вологу. Після водних процедур наносьте крем із гіалуроном, вітаміном А та сечовиною — це захистить від сухості та збереже вологу.

Руки

Ніколи не нехтуйте захисним кремом. Це дозволить уникнути тріщин і сверблячки. Руки особливо схильні до сухості, тому що на них знаходиться мала кількість сальних залоз — натуральний крем для рук вирішить цю проблему. В якості додаткового захисту при виході назовні слід користуватися рукавичками.

Губи

Губи мають тонку шкіру, тому дуже вразливі до низької температури та вітру. Щоб відновити їх, необхідно наносити бальзам для губ не лише вдень, а й уночі. Це захистить їх від гарячого сухого повітря у приміщенні та дихання.

Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть вам зберегти сяючу здорову шкіру протягом усієї зими і зустріти весну красивими!