Як доглядати за шкірою обличчя восени?

Як доглядати за шкірою обличчя восени?

Догляд за шкірою восени вимагає особливих підходів і уваги. Після літньої спеки і сонячних променів шкіра часто буває пошкоджена і зневоднена, тому доглядові процедури повинні бути спрямовані на її відновлення, живлення і захист.

Як захистити і відновити шкіру обличчя восени?

Постійний вплив сонця на шкіру призводить до її сухості, зневоднення і появи пігментації. Через те, що в Україні часто буває різкий перехід від тепла до холоду, погода також негативно впливає на стан шкіри. Сильний вітер і висока вологість призводять до порушення природних бар'єрів, підвищення чутливості і ламкості судин.

Щоб хоча б частково нейтралізувати зовнішній вплив, потрібно користуватися кремом, що містить SPF, і здатний відновити ліпідний бар'єр. Хоча сонце восени більш щадне, відмовлятися від захисних засобів не варто — SPF 15-20 стане оптимальним показником.

Живлення і зволоження шкіри в осінній період

Поживна і зволожуюча косметика дуже важлива для використання після літа. Якщо в теплу пору рекомендується застосовувати легкі креми, то восени слід вибрати більш щільну текстуру засобів. Це дозволить шкірі відновити природний бар'єр, що не дає йти волозі. Також не забувайте про нічні креми для обличчя, які відновлюють шкіру.

Крім кремів корисно буде застосовувати сироватки для обличчя. Вони проникають у більш глибокі шари шкіри і швидко відновлюють її. Варто віддати перевагу сироваткам з вмістом вітамінів, гіалуронової кислоти і колагену. Ефективними будуть маски, що заспокоюють шкіру і наповнюють її поживними елементами. Зауважте, чим холодніше погода, тим більш поживні можна вибирати засоби.

Оновлення шкіри обличчя восени

Після настання холодної погоди шкіра починає оновлюватися повільніше. Це призводить до її тьмяності, сухості та погіршення мікрорельєфу. З цієї причини восени настійно рекомендується задуматися про пілінги. Вони не тільки запустять регенеративні процеси, але також допоможуть впоратися з пігментацією — однією з найпоширеніших проблем після літа. Фруктові, гліколева, азелаїнова і саліцилова кислоти допоможуть запустити оновлення шкіри і забезпечать активне відлущування ороговілих частинок. Щоб дія була м'якшою, можна вибрати ензимні (ферментні) пілінги, що не викликають фоточутливість шкіри.

Коли шкіра загоряє, то виробляє меланін для захисту від сонця. Однак це не єдиний спосіб — від ультрафіолету захищає також потовщений шар рогових клітин. Це означає, що на засмаглій шкірі дефекти можуть бути приховані під цим шаром. Як тільки настане осінь і шкіра очиститься від нього, всі нерівності і закупорені пори знову стануть видимими. До цього потрібно бути готовою і вжити відповідних заходів.

Використовувати скраби і гоммажі варто з обережністю — шкірі необхідний час для відновлення після механічного впливу. Краще віддати перевагу делікатним способам очищення.

5 важливих порад щодо догляду за шкірою восени

  1. Змініть засіб для очищення. Відкладіть в сторону тоніки і лосьйони на основі спирту, якими ви користувалися влітку. Тепер краще взяти косметику з м'яким очищувальним ефектом, що захистить шкіру від пересушування. Почніть на регулярній основі робити ферментні пілінги. Нормальній шкірі вони знадобляться раз на тиждень, жирный — двічі на тиждень, а сухый — 1 раз на 10 днів. Це допоможе попередити висипання і позбутися ороговілого шару шкіри.

  2. Освітлюйте шкіру за допомогою кислот. Після літа на ній залишаться пігментні плями, які можна прибрати за допомогою пілінгів і кремів. Однак щоб правильно підібрати для себе засоби, краще не експериментувати самостійно, а звернутися до професійного лікаря-косметолога.

  3. Приділіть увагу зволоженню шкіри. Використання одного тільки крему не вистачить, потрібно додати маски для обличчя з вмістом гіалуронової кислоти та інших зволожуючих компонентів. Це дозволить донести вологу до глибинних шарів шкіри і усунути її стягнутість.

  4. Користуйтеся поживними кремами. Доповніть ними ваші стандартні зволожуючі креми і шкіра незабаром відчує себе набагато краще. Не забудьте про сироватки, які впораються з індивідуальними проблемами шкіри. Для їх вибору скористайтеся радою професійного косметолога.

  5. Забезпечте захист капілярів. Це актуальна порада для холодної пори року, коли на обличчі часто починає з'являтися почервоніння. Вам допоможуть захисні креми і косметика, розроблена для боротьби з куперозом.

Грамотний догляд за шкірою восени дозволить позбутися проблем, які залишилися після літа, і підготує її до зими. Якщо ви зберете правильний комплекс доглядової косметики під свій тип шкіри і не будете забувати ним користуватися, то ваше обличчя завжди буде залишатися красивим, здоровим і доглянутим.