Гелі для вмивання — як вибрати та використовувати засіб?

Гелі для вмивання — як вибрати та використовувати засіб?

Будь-яка шкіра потребує щоденного очищення. Не має значення, користується дівчина декоративною косметикою чи ні, косметика, що очищає, повинна входити в арсенал засобів для доглядової рутини. За цілий день шкіра обличчя зазнає впливу багатьох факторів, починаючи від міського пилу і закінчуючи природним виділенням себуму.

Один з видів косметики, що очищає, — гелі для вмивання. У цій статті ми розповімо про такі гелі та підкажемо, як їх вибрати.

Що таке гель для вмивання?

Гелі для вмивання — тип косметики, для якої характерна консистенція у вигляді желе або густого крему. У них приємний, але не різкий запах. Гелі для вмивання активно усувають зі шкіри обличчя будь-які забруднення, зволожують та захищають шкіру.

Якісні гелі для вмивання поділяються за категоріями, залежно від типу шкіри, для якого призначені. Це дає можливість краще підібрати засіб та отримати саме той ефект, який нівелює недоліки шкіри та усуне актуальні проблеми.

Переваги гелів для вмивання

Гелі для вмивання — дуже ефективний спосіб очистити шкіру обличчя. Вони мають багато переваг, завдяки яким і стали популярними:

  • Глибоке проникнення в шкіру та ретельне очищення пор.

  • Швидке зволоження та відновлення гідроліпідного бар'єру.

  • Відсутність побічного ефекту як закупорки пор.

  • Захист від розмноження хвороботворних бактерій.

  • Легке змивання водою без постефекту липкої шкіри.

  • Стимуляція оновлення епідермісу, синтезу клітинами еластину та колагену.

  • Допомога у боротьбі з прищами, комедонами та запаленнями.

  • Розчинення шкірного себуму.

Як вибрати гель?

Вибираючи гель для вмивання, ви повинні розуміти, що використовуватимете його щодня. Тому потрібно відразу підібрати для себе справді підходящий і якісний засіб. Є відразу кілька критеріїв, за якими можна визначити якість гелю, що очищає:

  1. Склад засобу не повинен містити агресивних речовин, які здатні травмувати шкіру, призвести до її пересушування, лущення або розтріскування.

  2. Якщо бачите у складі мінеральну олію, краще залишити подібну косметику на полиці магазину. Цей компонент швидко забиває пори.

  3. Найкращий вибір — натуральні гелі для вмивання, які містять лише природні компоненти. Екстракти рослин, фруктові кислоти та натуральні олії — друзі вашої шкіри.

  4. Обов'язково враховуйте свій тип шкіри під час вибору гелю. На засобах має бути зазначено, для якого типу вони підходять. Неправильний вибір може призвести до погіршення існуючих проблем.

  5. Будьте обережні, якщо ваша шкіра схильна до алергічних реакцій. Якщо на засобі не вказано, що він є гіпоалергенним, потрібно перевірити реакцію шкіри, нанісши на неї невелику кількість гелю.

  6. Гелі для вмивання — досить економний варіант, тому при виборі обсягу враховуйте термін придатності косметики.

Як правильно використовувати гелі для вмивання?

Ось проста інструкція щодо застосування гелів для вмивання:

  1. Обличчя потребує вмивання двічі на день — вранці та ввечері.

  2. Змочіть обличчя теплою водою, прибравши з нього поверхневі забруднення та підготувавши шкіру.

  3. Нанесіть на руку трохи гелю і розітріть його в долонях, щоб з'явилася піна. Ви можете зробити це руками або за допомогою м'якого спонжу.

  4. Почніть наносити гель на обличчя легкими масажними рухами. Найкраще починати зверху.

  5. Нехай засіб побуде на шкірі близько хвилини, щоб усі складові краще подіяли та встигли проникнути у шкіру.

  6. Добре вмийте обличчя та приберіть з нього косметичний засіб.

  7. Візьміть м'який рушник і промокніть шкіру, але не тріть її.

  8. Після гелю рекомендується нанести тонік, а потім живильний крем для обличчя або сироватку. Найкращий ефект принесе комбінація косметики одного бренду.

Висновок

Правильно підібравши гель для вмивання і регулярно використовуючи його, ви забезпечите своїй шкірі можливість оновлюватися та краще вбирати корисні речовини з кремів, масок та сироваток. Очищення пор захищає від виникнення запалення та розвитку акне. Тому ніколи не нехтуйте етапом очищення. Це стане запорукою здоров'я та природної краси вашої шкіри!