Боротьба з акне: як натуральна косметика може допомогти у зниженні запальних процесів та очищенні шкіри

Боротьба з акне: як натуральна косметика може допомогти у зниженні запальних процесів та очищенні шкіри

Акне – це шкірне захворювання, яке виникає в результаті закупорки шкірних пор сальним секретом і відмерлими клітинами. Найчастіше воно зустрічається у підлітків. Саме у підлітковому віці починається період статевого дозрівання та активізуються сальні залози. Проте існує і багато інших причин, які впливають на появу цієї проблеми. Саме про них ми розкажемо у цій статті.

Як позбутись від прищів: поради косметолога

Акне є популярною проблемою, яка пов’язана зі зміною рівня гормонів. Через це вона найчастіше з'являється у підлітків. Також поява прищів характерна у період ПМС та при вагітності на ранніх строках. Вугрі виникають унаслідок запалення сальних залоз. Протоки закупорюється й утворюються комедони.

Серед інших причин появи вугрів виділяють стрес, пошкодження, подразнення шкіри, неправильно підібрані доглядові та косметичні засоби для шкіри. Іноді висипи на обличчі з’являються при проблемах шлунково-кишкового тракту, зловживанні курінням і алкоголем, прийомі лікарських препаратів. Також проблема може бути генетичною.

Догляд за обличчям від прищів відіграє важливу роль для того, щоб обличчя було здоровим і сяючим, і складається з декількох етапів:

  1. Очищення.

Радимо використовувати пінку для очищення. В асортименті Marie Fresh Cosmetics доступні засоби для всіх типів шкіри.

  1. Тонізація.

Використовують продукти, які не містять спирту. Тонік з гіалуроновою кислотою – чудовий варіант.

  1. Зволоження та живлення.

Антиакне крем-флюїд має активний склад з цинком РСА, азелаїновою кислотою, пудрою бамбука, глюконолактоном. Протизапальні властивості ефективно борються з висипаннями, покращують колір і рельєф обличчя.

Причина висипань та почервоніння може бути пов'язана з внутрішнім станом організму. Однак саме косметичні продукти дозволять візуально покращити стан обличчя. Засоби для очищення обличчя з акне – шлях до сяючої та здорової шкіри.

Які засоби допомагають позбутися прищів

Чи існує дієвий засіб від прищів на обличчі? Для того, щоб покращити стан шкіри, слід дотримуватись наступних порад:

  1. Надайте перевагу косметиці для проблемної шкіри. Вона не провокує появу комедонів.
  2. Не забувайте про негативний вплив ультрафіолетових променів. Використовуйте крем, який містить SPF.
  3. Якщо волосся схильне швидко масніти, краще збирати його у хвіст.
  4. Для якісного видалення ороговілого шару, використовуйте ферментний пілінг для всіх типів шкіри. Цей варіант підходить лише в тому випадку, якщо запальні процеси відсутні.

Пілінг на основі ферментів м'яко очищає і відлущує ороговілі частинки завдяки екстракту журавлини. Гранатові ферменти глибоко зволожують обличчя та прискорюють процес регенерації. Фібробласти активно стимулюють синтез «молодого колагену» та гіалуронової кислоти, а потужні зволожуючі активні інгредієнти швидко поглинаються, не залишаючи липкої плівки.

  1. Відмовтеся від звичайного мила, віддайте перевагу пінці. Не забувайте користуватися тоніком, а також маскою для вашого типу шкіри двічі на тиждень.

Якою є ефективна косметика від прищів? Догляд проти акне має відрізнятися безпечним складом. До складу можуть входити такі компоненти, як AHA, BHA-кислоти, гліцерин, гіалуронова, саліцилова кислоти, екстракти рослин. Також можливим є незначний вміст олій некомедогенної дії.

При виборі продукту важливо звертати увагу на лінійку товару. Якщо косметика створена для догляду за проблемною шкірою і не містить синтетичних речовин – вона безпечна. Також радимо використовувати точковий засіб проти висипань Anti Acne. Засіб моментально прибирає почервоніння, фізіологічно підсушує та ефективно бореться з висипаннями.

Косметичні засоби дозволяють покращувати стан шкіри. Для повноцінного лікування висипів рекомендується звернутися до лікаря-дерматолога.

Поширені запитання

Які найкращі засоби проти акне варто використовувати?
Чи є маски ефективними при висипах на обличчі?
Чи можна робити пілінги при акне?
Коли слід наносити крем на обличчі при висипах на шкірі?